Vastaukseni Lauttasaarilehden vaalikyselyyn

#

Harmikseni vastaukseni Lauttasaari-lehden vaalikyselyyn myöhästyivät työkiireiden vuoksi. Päätin kuitenkin vastata kysymyksiin näin blogissani, koska asiat ovat lauttasaarelaisille tärkeitä. Alla Lauttasaarilehden pyytämät tiedot sekä vastaukseni esitettyihin kysymyksiin.

Taustatiedot:

Nimi: Aino Tuominen

Ikä: 41

Ammattisi  ja / tai koulutuksesi: Business analytics consultant, Diplomi-insinööri

Puolue: Vihreät

Kuinka kauan olet asunut Lauttasaaressa: yhteensä n 13 vuotta

Avoimet kysymykset:

Mihin yhteen Lauttasaarta koskevaa asiaan haluat valtuutettuna erityisesti vaikuttaa? Korjausrakentamiseen. Lauttasaaressa on paljon vanhoja kiinteistöjä, jotka eivät ole energiatehokkaita. Haluan, että kaupunki tukee aktiivisesti vanhojen kiinteistöjen kunnostamista niin, että niihin saadaan mahdollisuuksien mukaan esimerkiksi lämmönvaihtimet ja maalämpöpumput. Tämä on hyvä tapa parantaa asumisen laatua ja pienentää hiilijalanjälkeä.

Miten olet konkreettisesti toiminut saaren puolesta? Olen ensimmäistä kertaa ehdolla, enkä ole ollut mukana Lauttasaaren yhdistyksissä. Tavoitteenani on kehittää Helsinkiä kokonaisuutena, ei vain ajaa oman alueeni etua. Haluan ennen kaikkea edistää ilmastonmuutoksen vastaisia toimia, sillä kunta-tasolla tehdään paljon tähän liittyviä päätöksiä.

Miten aiot pitää valtuutettuna yhteyttä lauttasaarelaisiin? Minut tavoittaa helpoiten sosiaalisen median kautta tai sähköpostilla. Seuraan mm Lauttasaarta koskevia facebook-ryhmiä.

Kuinka paljon asukkaita Lauttasaaressa voi olla vuonna 2025? Voiko ja kannattaako Lauttasaaren asukasmäärää mielestäsi tiivistää?  Lauttasaarta tiivistetään parhaiten Länsiväylän bulevardisoinnilla ja rakentamalla Koivusaari. Osa uusista kiinteistöistä, etenkin uudella bulevardilla, tulisi olla toimitiloja yrityksille. Tämä parantaisi Lauttasaaren palveluita. Mielelläni näkisin bulevardilla myös uuden kirjaston, asukastilan ja työväenopiston. Asukkaiden määrä Lauttasaarella kasvaa – miten paljon riippuu siitä, mikä osuus uusista kiinteistöitä on yritysten käytössä ja mikä asuntoja.

Miksi lauttasaarelaisten kannattaisi äänestää juuri sinua? Lauttasaaren upeat etelärannat pitää säilyttää ja vielä nykyistä suurempi osa saaren rannoista pitää saada asukkaiden käyttöön. Länsiväylän bulevardisointi ja Koivusaaren rakentaminen ovat saarelle upeita mahdollisuuksia kehittyä. Haluan varmistaa, että toteutuksessa saadaan laadukasta arkkitehtuuria, toimivaa liikennettä, enemmän palveluita sekä lisää viihtyisää rantaa saaren asukkaiden käyttöön.

 

Kysymys Kyllä En osaa sanoa En / Ei
Kaavoitus, rakentaminen
Kannatatko Länsiväylän muuttamisesta kaupunkibulevardiksi? kyllä
Hyväksytkö merentäyttämisen rakennusmaan saamiseksi asunnoille? kyllä
Tulisiko Koivusaaren asemakaavoitus keskeyttää ja valmistella samanaikaisesti yleiskaavan kanssa? eos
Onko Jätkäsaari hyvä esimerkki onnistuneesta merellisestä rakentamisesta? ei
Kannatatko, että Kotkavuori säilytetään viheralueena? kyllä
Julkiset palvelut
Pitääkö kaupungin antaa lisää lupia yksityisille päiväkodeille hoitopaikkavajeen poistamiseksi? kyllä
Pitääkö jo tällä vaalikaudella varata rahat Lauttasaaren kolmannen alakoulun suunnitteluun? eos
Tuoko sote-uudistus suuria muutoksia Lauttasaaren palveluihin? eos
Tuetko päättäjänä rahallisesti mieluummin kulttuuria kuin liikuntaa? eos
Liikenne
Tuleeko saarelta olla suoria bussiyhteyksiä keskustaan LänsiMetron käynnistymisen jälkeenkin? kyllä
Tuetko päättäjänä rahallisesti mieluummin pyöräteiden rakentamista kuin teiden kunnossapitoa? kyllä
Tarvitaanko Lauttasaaren eri osien välille julkinen liikenne? kyllä
Hyväksytkö tietullit Länsiväylälle? kyllä
Yleistä
Kannatatko pääkaupunkiseudun kuntien yhdistämistä metropolialueeksi? kyllä

Related Posts