Koivusaaren kaavasta

Koivusaaren kaava on näiden vaalien kuuma peruna. Olen saanut sitä koskien useamman kysymyksen sähköpostitse. Asun itse Vaskiniementiellä, lähellä Koivusaarta, joten asia koskettaa myös itseäni mitä suurimmassa määrin. Tässä lyhyesti mitä ajattelen aiheesta. Olen julkisesti ilmoittanut olevani nykyistä suunniteltua Koivusaaren kaavaa vastaan. Ymmärrän ja hyväksyn silti sen, että Koivusaaren metroaseman ympäristöön tullaan rakentamaan asuntoja. Tämä päätös tehtiin oikeastaan jo silloin, kun metro rakennettiin ja Koivusaareen päätettiin sijoittaa metroasema. Olen itse ostanut asunnon juuri tältä alueelta siksi, että metroon on kotioveltani vain 300 metriä, ja pääsen siksi näppärästi töihin metrolla, enkä enää tarvitse autoa. Suon tämän ilon muillekin mielelläni. Metro on aivan loistava kulkuväline, ja paras tapa välttää kaupungin ruuhkautumista ja vähentää liikenteen päästöjä on rakentaa asuntoja toimivien julkisten yhteyksien varteen.

Mutta: suunniteltu kaava on mielestäni todella huono. Moottoritien eritasoliittymä vie pieneltä saarelta valtavasti tilaa, ja pakottaa suuriin merentäyttöihin. Länsiväylän bulevardisointi vähentäisi painetta merentäyttöihin huomattavasti, eikä tilaa vievää moottoritieliittymäkään silloin tarvittaisi.

Ehdotettu ratkaisu heikentää myös pyöräväylää Espoosta Helsinkiin kohtuuttomasti. Tämä on kaupungin jo sovittujen prioriteettien vastaista. Pyöräilyolosuhteita ei tulisi heikentää autoilun vuoksi. Nähdäkseni ehdotetun kaavan toteuttaminen estää nk. länsibaanan eli pyöräilyn pääväylän rakentamisen Länsiväylän varteen. Baana olisi hyvä ratkaisu paitsi espoolaisille työmatkapyöräilijöille, niin myös lauttasaarelaisille, sillä pitkää matkaa lujaa ajavat työmatkapyöräilijät saataisiin pois Lauttasaaren keskustasta Lauttiksen edustalta.

Nähdäkseni ehdotettu kaava haittaa pahasti myös mahdollisen Länsiväylän muuttamista bulevardiksi. Kansirakennelma estää Koivusaaren kohdalla viihtyisän bulevardin rakentamisen. Bulevardisointi muuttaisi myös koko kansirakennelman ja kalliit eritasoliittymät turhiksi investoinneksi. Moottoritien päälle rakennetut kansirakennelmat tuppaavat olemaan kalliita, ja se raha on jostain pois. Lisäksi betoniset kansirakennelmat harvoin luovat viihtyisää kaupunkiympäristöä.

Nähdäkseni on parempi ratkaisu, että Koivusaaren kaava palautetaan suunnitteluun. Jos parempi kaavaratkaisu edellyttää muutoksia yleiskaavaan, niin siinä tapauksessa on järkevää odottaa noita muutoksia, kuin pilata alue huonolla kaavalla pysyvästi.

https://www.uuttahelsinkia.fi/fi/koivusaari/rakentaminen

Related Posts